Στο #Beegadget κάνουμε τα πάντα για να είσαι Happy Online, όμως δε ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να είσαι και Happy Offline, θυμάσαι;

Εξακολουθούμε να μοιραζόμαστε μαζί σου τις πεποιθήσεις μας για ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής χαράς, ελπίζοντας να βοηθήσουμε στο να χαμογελάς περισσότερο!

Tip 2:

Ο Χρόνος είναι Χρήμα

Σύμφωνα με τον Albert Einstein «Ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση». Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, είναι μία ανθρώπινη επινόηση και εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες.

Όπως το σκέφτομαι ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση γιατί ενώ μπορούμε να τον αντιληφθούμε, δεν είναι απόλυτος αλλά σχετικός.

Από τη μία θα υπήρχε ακόμη και αν τα ρολόγια μας δεν μας έδιναν την δυνατότητα να τον μετρήσουμε. Από την άλλη η ανατολή, το ηλιοβασίλεμα και οι εποχές δεν θα είχαν κανένα απολύτως νόημα. Ή μήπως θα είχαν;

Ο χρόνος ίσως αποτελεί ψευδαίσθηση, ωστόσο είναι πολύ σημαντικός, απαραίτητος για τη ζωή μας αφού μας βοηθάει να προχωρήσουμε προς τα μπροστά!

Έχουμε όλοι το ίδιο εικοσιτετράωρο για να το διαχειριστούμε σωστά δίνοντας προτεραιότητα σε ό,τι θεωρούμε σημαντικό.

Γι αυτό και ο Jackson Brown μας συμβουλεύει λέγοντας “Ποτέ μη λες ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο. Έχεις ακριβώς τον ίδιο αριθμό ωρών ανά ημέρα που διέθεταν ο Παστέρ, ο Μιχαήλ Άγγελος, η Μητέρα Τερέζα, Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Τόμας Τζέφερσον και ο Αϊνστάιν.”

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε, να ελέγξουμε και να κατακτήσουμε κάθε λεπτό της ημέρας:

1. Εστίασε σε ό,τι σε βοηθάει να τακτοποιήσεις το χρόνο σου

Αναγνώρισε τις συνήθειες που σε κάνουν να χρονοτριβείς και κάνε τα απαραίτητα βήματα για να ελέγξεις τον χρόνο σου. Επικεντρώσου στην οργάνωση ενός καλού πλάνου της ημέρας σου. (Ένα σωστό ξεκίνημα είναι το βράδυ, πριν σε πάρει ο ύπνος να οργανώσεις τις σκέψεις σου, τις επιθυμίες σου, τη συνολική διαδρομή που θα ακολουθήσεις την επόμενη ημέρα.)

2. Μπορείς να λες και “όχι”

Μη φοβάσαι να λες “όχι” σε ό,τι δε βοηθάει εσένα τον ίδιο να εξελίσσεσαι, δε σε γοητεύει, δε σε ενθουσιάζει. Βοήθησε τους άλλους, αλλά βρες κάτι μέσα σε αυτό που θα ωφελήσει κι εσένα τουλάχιστον ψυχικά.

3. Στόχος σου; Η επιτυχία!

Βάλε στόχο! Έχε όραμα! Το να ξέρεις που πηγαίνεις, σε βοηθάει να έχεις κίνητρο για να χρησιμοποιείς κάθε δευτερόλεπτο από τον χρόνο σου. Ένας μεγάλος στόχος καταπολεμάει την ανία και την αναβλητικότητα ενώ παράλληλα σε βοηθάει να καταστρώνεις τις στρατηγικές σου και να κατακτάς όσα πραγματικά θέλεις.

Σταμάτα λοιπόν να εύχεσαι να είχες περισσότερο χρόνο και φτιάξε απλά το πρόγραμμά σου! ????

Stay Tuned. More Tips for happy Life.

#beegadget #beehappy #LoveYourSelf #WorkLifeBalance #Balance #happiness